Ga naar hoofdinhoud

Wat is Linked Data?

Het wereldwijde web ontwikkelt zich steeds meer tot een Linked Data omgeving. Maar dat roept bij een aantal mensen de vraag op “wat is Linked Data?”. Bij Linked Data wordt informatie uit verschillende bronnen, datamodellen en gegevens aan elkaar gekoppeld. Data staat dan meer niet op zichzelf, maar vormt een netwerk van verschillende gegevens en informatie(bronnen). Het linken van informatie verrijkt de oorspronkelijke bron en creëert daardoor nieuwe verbindingen die kunnen leiden tot (soms onverwachte) inzichten. Met Linked Data kun je meer vinden dan je zoekt.

Linked Data als technologie kunt u bedrijfsmatig inzetten om uw informatie en data te verrijken, zoals Google doet wanneer u een zoekvraag intypt. Google verbindt meerdere websites met elkaar om tot een antwoord te komen, en elk antwoord wordt toegelicht of onderbouwd met achterliggende informatie.

Taxonic heeft het initiatief genomen om namens het platform de Linked Data-standaard SKOS op de ‘pas-toe-of-leg-uit’-lijst van Forum Standaardisatie te krijgen. Taxonic heeft het Leveranciers Manifest getekend om ook in de leveranciersrol bij te kunnen dragen aan een breed gebruik van SKOS en andere open standaarden. Zo stimuleren we een snelle ontwikkeling van nieuwe technologieën en toepassingen in Nederland. Daarnaast zijn wij regelmatig te vinden op internationale conferenties met inhoudelijke bijdragen of als sponsor.

Linked Data - Taxonic

Onze Linked Data Projecten

Onze ambitie is om onze klanten op alle vlakken te kunnen helpen bij het werken met semantische technologie. Daarom bestaat ons team uit backend-ontwikkelaars, frontend-ontwikkelaars, informatieanalisten, business-analisten, business consultants, projectleiders, devops, systeemengineers en experts op het gebied van informatiebeveiliging en architectuur.

Met deze verschillende expertises in huis kunnen een breed spectrum aan complexe projecten oppakken, zoals het ontwerpen van architecturen, het vormgeven van aanbestedingen, advies bij technologie keuzes, realisatie van projecten, toezicht op bestuur en levering van processen, proces- en informatie analyses, metadata management, systeem integraties en systeembeheer. Taxonic stimuleert de wereld om mee te veranderen met nieuwe technologieën. Bijdragen aan de maatschappij is daar de basis van.

Al onze projecten zijn maatwerk. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op.

IDMP - Taxonic

Identificatie van medicinale producten

Door medische informatie uniformer te maken, stimuleren we onderzoek en veiligheid in de gezondheidszorg.
Lees meer

Onze Partners

TopQuadrant is een leider in oplossingen semantische integratie van gegevens. TopQuadrant’s TopBraid Enterprise Data Governance (EDG) is een platform dat Linked Data standaarden gebruikt om beheerprocessen te ondersteunen voor een breed spectrum aan data assets. Taxonic is officieel partner van TopQuadrant en biedt training, consultancy en implementatiediensten voor TopBraid EDG en andere oplossingen in TopQuadrant’s productfamilie.

Logo Topquadrant

Al meer dan 10 jaar levert MarkLogic een krachtig, flexibele en betrouwbaar Enterprise NoSQL database platform dat bedrijven in staat stelt hun data in waardevolle en bruikbare informatie om te zetten. Organisaties over de hele wereld vertrouwen op de technologie van MarkLogic als motor voor hun IT toepassingen.

Logo MarkLogic

AllegroGraph van Franz Inc. is een high-performance semantische databasetechnologie die organisaties in staat stelt geavanceerde intelligence en predictive analytics te genereren uit zeer complexe data afkomstig van een veelheid van ongerelateerde bronnen. Hetgeen met conventionele database- en datawarehoustechnologie ten enenmale niet mogelijk is. Taxonic is officiële partner en reseller. Wij bieden lokale ondersteuning en implementatiediensten voor het bouwen en beheren van oplossingen gebaseerd op AllegroGraph.

Logo Franz Inc

Taxonic is één van de partijen die het open Platform Linked Data Nederland, om kennis over en het gebruik van Linked Data naar een hoger niveau te brengen, mede mogelijk maakt.

PiLOD

Relevante Linked Data publicaties

Back To Top