Ga naar hoofdinhoud

Actieve kennisdeling

Als expert in Linked Data en DCM geven we regelmatig trainingen over deze onderwerpen en de toepassing ervan in de praktijk. Als partner en sponsor van bijvoorbeeld Platform Linked Data Nederland vinden we het namelijk belangrijk om kennisdeling te stimuleren en daar dragen wij graag ons steentje aan bij.

Taxonic biedt, als officiële partner van TopQuadrant en Semantic Web Company (SWC), trainingen, advies- en implementatietrajecten aan voor (de integratie van) verschillende softwareoplossingen en de gehele product-suite van deze leveranciers. Daarnaast geven we algemene introductiecursussen en workshops.

Workshop SKOS & Linked Data

Wat is SKOS en Linked Data en wat kun je ermee? Linked Data is een veelbesproken onderwerp en de Linked Data standaard SKOS is tegenwoordig zelfs een verplichte standaard op de ‘pas toe of leg uit’-lijst van Forum Standaardisatie. Tijdens de introductiecursus “SKOS & Linked Data” krijgt u in een halve dag een goede indruk van de mogelijkheden die SKOS en Linked Data bieden. De workshop is met name op SKOS gericht en gaat in op de wijze waarop deze standaard gebruikt wordt voor semantisch zoeken en het vindbaar maken van content, het publiceren van begrippenwoordenboeken, thesauri, waardenlijsten, et cetera. Er is geen specifieke voorkennis vereist. De cursus is bedoeld voor beslissers en adviseurs met een beperkte interesse in techniek. De inhoud van de workshop kan in overleg aangepast worden aan de specifieke behoefte van uw organisatie.

Onderwerpen die worden behandeld zijn:

  • De belofte van Linked Data: geschiedenis en relatie met het World Wide Web
  • SKOS: Simple Knowledge Organization System. Is het meer dan een online thesaurus? Wat is het en wat kun je er mee
  • In vogelvlucht, de techniek achter SKOS en Linked Data: o.a. het RDF framework, triples, OWL en de querytaal SPARQL. Wat betekent dit voor het Web en voor ICT?
  • Wat is semantisch zoeken en wat gebeurt er op het Web?
  • Voorbeelden van SKOS-toepassingen
  • Wat levert SKOS op: de business case
  • Welke tools en standaarden zijn beschikbaar?
  • Hoe pak je een SKOS-project aan?
  • Waar is meer informatie over SKOS en Linked Data te vinden?

Neem contact met ons voor extra informatie over data, prijs en locatie.

Back To Top