Ga naar hoofdinhoud

Taxonic blijft sponsor van jarig Platform Linked Data Nederland

Afgelopen week 7 maart is een PLDN Symposium gehouden ter ere van het vijfjarig bestaan van Platform Linked Data Nederland. Tijdens deze bijeenkomst hebben uiteenlopende sprekers antwoord gegeven op de vraag: Wat is er gerealiseerd en wat zijn de uitdagingen voor de nabije toekomst?

Taxonic is er trots op ook in de toekomst sponsor te blijven. Taxonic is vanaf het begin betrokken geweest bij het opzetten van PLDN en heeft er onder andere voor gezorgd dat SKOS (Simple Knowledge Organization System) namens PLDN op de ‘pas toe of leg uit’-lijst van Forum Standaardisatie is opgenomen. Dat betekent dat organisaties binnen de Nederlandse overheid deze standaard moeten toepassen. SKOS is een standaard die de principes van het web doortrekt naar systemen van kennisontsluiting.

Wat is Linked Data?
Linked Data is de stap die het internet moet maken om ontwikkelingen rond Open Data, Big Data en het Internet of Things te faciliteren. Linked Data gaat over het verbinden van gerelateerde data zodat deze beter ontsloten wordt voor gebruikers ervan. Door deze data te verbinden (linken) kunnen beter oplossingen worden gevonden voor maatschappelijke en bedrijfsvraagstukken. Bijvoorbeeld bij het bestrijden en voorkomen van brand en bij de voorlichting daarover richting burgers.

Meer weten over Linked data en hoe dit in te zeten binnen uw organisatie?

Back To Top