Linked
Data

Verbind data voor meer betekenis

Scroll

  • Bij hergebruik van gegevens voor nieuwe inzichten is het cruciaal om de exacte betekenis van de gegevens te kennen.
  • Linked Data gegevens zijn gebaseerd op wereldwijd overeengekomen vocabulaires, wat hun betekenis ‘by design’ vastlegt.
  • Schema.org, onderhouden door Google, is een voorbeeld van een dergelijk vocabulaire en definieert bijvoorbeeld eigenschappen als “product” en “manufacturer” voor een product.
  • Bij het verrijken van gegevens moet het toegevoegde gegeven uniek te identificeren zijn met wereldwijd unieke key’s (URI’s).
  • Linked Data stelt in staat om nieuwe gegevens eenvoudig toe te voegen aan bestaande gegevenssets, waardoor bijvoorbeeld financiële en operationele gegevensbronnen kunnen worden samengevoegd voor het verkrijgen van nieuwe inzichten, iets wat niet mogelijk is met traditionele relationele tabellen.

Leer meer

Taxonic academy

Taxonic Academy is een initiatief van Taxonic en hét opleidingsinstituut voor de toepassing van modelgedreven informatietechnologie. Wij bieden opleidingen aan voor Linked Data en Pega. Onze docenten werken dagelijks als consultant, hierdoor kennen wij niet alleen de theorie, maar juist ook de praktijk. Wij ontwikkelen eigen materiaal, gebruiken materiaal van gerenommeerde partijen en werken samen met partners. Op deze manier zijn wij in staat de hoogste kwaliteit te bieden.

Naar AcademyVergroot je kennis bij de Taxonic Academy
Scroll naar boven