• Bij hergebruik van gegevens voor nieuwe inzichten is het cruciaal om de exacte betekenis van de gegevens te kennen.
  • Linked Data gegevens zijn gebaseerd op wereldwijd overeengekomen vocabulaire, wat hun betekenis ‘by design’ vastlegt.
  • Schema.org, onderhouden door Google, is een voorbeeld van een dergelijk vocabulaire en definieert bijvoorbeeld eigenschappen als ‘product’ en ‘manufacturen’ voor een product.
  • Bij het verrijken van gegevens moet het toegevoegde gegeven uniek te identificeren zijn met wereldwijd unieke keys (URI’s).
  • Linked Data stelt in staat om nieuwe gegevens eenvoudig toe te voegen aan bestaande gegevenssets, waardoor bijvoorbeeld financiële en operationele gegevensbronnen kunnen worden samengevoegd voor het verkrijgen van nieuwe inzichten, iets wat niet mogelijk is met traditionele relationele tabellen.

Leer meer

Taxonic academy

Kennisdeling in uitvoering

Onze toonaangevende Taxonic Academy vervult een belangrijke rol. Dit opleidingsinstituut voor de toepassing van modelgedreven informatietechnologie voorziet in kwalitatief hoogwaardige opleidingen. De leergang Semantiek en Interoperabiliteit biedt verschillende opleidingen aan binnen het kennisgebied Linked Data en Conceptueel Modelleren. Deze leergang betreft in de basis online cursussen, en kunnen desgewenst afgenomen worden in combinatie met workshops. De docenten werken op dagelijkse basis als consultant: doorgewinterde praktijkmensen, die hun theoretische kennis delen, ruim aangevuld met interessante cases. Kennisdeling van hoge kwaliteit, waar we samen stappen mee zetten, is de onderscheidende factor van de Taxonic Academy. 

Naar AcademyVergroot je kennis bij de Taxonic Academy
Scroll naar boven