Ga naar hoofdinhoud

GO FAIR

Taxonic heeft zich aangesloten bij de GO FAIR beweging. Deze beweging heeft als doel om gefragmenteerde en unlinked data vindbaar, toegankelijk, verwerkbaar en daarmee herbruikbaar te maken. Dit zijn de “FAIR” principes die eerder alleen in de biomedische wetenschap werden toegepast, maar waarvan wij vinden dat ze ver daarbuiten ook een plaats hebben. Deze principes zijn ook aanbevolen aan mr. Bruins van volksgezondheid om de datadeling tussen verschillende gezondheidsinstellingen te vergemakkelijken en te stroomlijnen.

De impact en voordelen van deze principes zijn aanzienlijk. Gebruikers zullen veel efficiënter gegevens uit FAIR-gegevensbronnen kunnen uitwisselen en combineren. De verhoogde snelheid en efficiëntie van gegevensgebruik zal vervolgens leiden tot enorme besparingen binnen verschillende branches.

Als specialist op het gebied van semantische technologie en Linked Data, is het voor Taxonic niet meer dan vanzelfsprekend om de uitdaging aan te gaan en deel te nemen aan het GO FAIR-initiatief. Met veel enthousiasme en toewijding gaan wij ons dan ook richten op consultancy, certificering, implementatie en training voor de GO FAIR beweging.

GO FAIR

Back To Top