skip to Main Content

Kom afstuderen bij Taxonic

Bij Taxonic krijg je de kans om te werken aan de nieuwste ontwikkelingen die vaak direct in de praktijk kunnen worden toegepast. De opdrachten zijn gebaseerd op concrete vraagstukken die spelen bij onze klanten en partner organisaties waar wij mee samenwerken. We hebben mogelijkheden voor afstudeerders met diverse achtergronden. De opdrachten sluiten goed aan op de studierichtingen Technische Informatica en Bedrijfsinformatietechnologie. In je opdracht onderzoek je bijvoorbeeld hoe we Pega (Dynamisch Case Management) kunnen integreren met een Business Rule Management System. Of je ontwikkelt een oplossing voor semantische search binnen een Pega applicatie.

Onze afstudeeropdrachten

Afstuderen op Integratie tussen BPM en BRMS

De centrale vraag in dit afstudeeronderzoek is:
“Op welke manier kan een Rule Management pakket in Pega (BPM pakket) geïntegreerd worden zodat rules door een gebruiker dynamisch ingevoerd kunnen worden en het systeem deze automatisch uitvoert?“

De opdracht bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Samenstellen van een overzicht van meest gebruikte Business Rule Management System (BRMS) oplossingen. Hierbij moet worden gekeken naar:
  • een kader per oplossing en criteria bepalen om deze te toetsen in relatie met integratie met Pega pakket;
  • belangrijkste voor- en nadelen van de betreffende oplossing bepalen aan de hand van opgestelde criteria;
  • bepalen wanneer welke oplossing ingezet kan worden;
 • Realiseren van een koppeling tussen Pega en de BRMS oplossingen;
 • Analyse, beoordelen en advies per integratie/koppeling.

De opdracht behelst een BRMS pakketselectie, vanaf onderzoek t/m implementatie. Voor deze pakketselectie zal eerst een inventarisatie van de eisen en wensen van de stakeholders gemaakt dienen te worden.

Wat leer je?
In deze opdracht werk je onder andere aan de competenties analyseren, adviseren, rapporteren en presenteren. Om de opdracht inhoudelijk te kunnen uitvoeren, gebruik je natuurlijk ook de kennis die je hebt opgedaan in jouw opleiding op HBO- of academisch niveau. Aan de hand van een theoretisch overzicht dient een scan (voordelen en beperkingen per Rule Management oplossing) te worden ontworpen om in een relatief korte tijd te kunnen bepalen welke methode/techniek bij welke soort oplossing gebruikt kan worden op basis van deze scan.

 • Je krijgt diepgaande kennis van BPM technieken en concepten (Pega pakket) en van BRMS oplossingen;
 • Je leert de kenmerkende eigenschappen van BPM en BRMS pakketten;
 • Je leert de verschillen tussen een Case Management pakket en een Business Rule Management System;
 • Je leert hoe integratie tussen Pega en RM oplossingen gerealiseerd moet worden.

Na het afronden van dit afstudeeronderzoek, heb je ook een goed beeld gekregen van de mogelijkheden en uitdagingen voor een carrière als BPM business consultant.

Opleidingsniveaus: HBO, Universiteit
Locatie: Taxonic (Utrecht)
Type: Afstuderen
Uren per week: Fulltime

Afstuderen op Semantisch Zoeken en Zaakgericht Werken

De centrale vraag in dit afstudeeronderzoek is:
“Op welke manier kan semantisch zoeken ondersteund worden in Pega (een veel gebruikt BPM-pakket)?”
Deze vraag is relevant omdat Pega vaak ingezet wordt ter ondersteuning van bedrijfsfuncties waarin hoogwaardige kennis essentieel is. Het is vaak van belang bij een specifieke zaak eerdere zaken te vinden om te kunnen nagaan wat er in die gevallen besloten is. Denk aan inspectie-processen waarbij een melding ontstaat over legionella. Welke relevante zaken zijn in het verleden zaken behandeld? Daarbij moeten ook zaken gevonden die “legionairsziekte” of “Legionellabesmetting” noemen. Is het mogelijk om een kennisbank van zaken aan te leggen en deze op eigentijdse wijze te ontsluiten?

De opdracht bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Inventariseren van de behoefte, interviewen van diverse belanghebbenden, beschrijven van een goede casus (onder begeleiding van een ervaren consultant);
 • Onderzoeken hoe kennisbanken werken en welke standaarden daarbij relevant zijn (denk bijvoorbeeld aan Simple Knowledge Organization System (SKOS));
 • Inventariseren hoe kennis-items (semi-) automatisch gemetadateerd (“getagged”) kunnen worden (op basis van bestaande pakketten en/of software van Taxonic);
 • Inventariseren van oplossingsrichtingen om Pega te combineren met dan wel uit te breiden met kennisbank-functionaliteit;
 • Ontwerpen van een (ruwe) oplossing;
 • Ontwerp uitwerken tot een haalbare PoC;
 • Meewerken aan de realisatie van de PoC, samen met specialisten;
 • Rapporteren en presenteren van de resultaten;

Wat leer je?
In deze opdracht werk je onder andere aan de competenties analyseren, adviseren, rapporteren en presenteren. Om de opdracht inhoudelijk te kunnen uitvoeren, gebruik je natuurlijk ook de kennis die je hebt opgedaan in jouw opleiding op HBO- of academisch niveau.

 • Je krijgt diepgaande kennis van BPM technieken en sematisch search;
 • Je leert de kenmerkende eigenschappen van BPM pakketten te benoemen en te herkennen;
 • Je krijgt diepgaande kennis van semantisch zoeken en praktische toepassingen ervan;
 • Je doet praktijkervaring op bij het verzamelen van systeemeisen en de analyse daarvan;

Na het afronden van dit afstudeeronderzoek heb je ook een goed beeld gekregen van de mogelijkheden en uitdagingen voor een carrière als BPM business consultant en consultant op het gebied van semantische technieken.
Opleidingsniveaus: HBO, Universiteit
Locatie: Taxonic (Utrecht)
Type: Afstuderen
Uren per week: Fulltime

Waarom afstuderen bij Taxonic?

Taxonic biedt diensten aan op het gebied van Business Process Management (BPM). Taxonic is geregistreerd als Pega Business Partner en biedt trainingen, advies- en implementatietrajecten voor klanten. Taxonic publiceert op frequente basis in gerenommeerde vakbladen over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van Dynamisch Case Management en Linked Data. Daarnaast presenteert Taxonic zijn dienstverlening op congressen en draagt actief bij aan het onderwijs en de wetenschap op het gebied van Case management oplossingen.

Startdatum
De exacte startdatum bepalen we in overleg met jou.

Wat bieden wij?

 • een interessante, open werkomgeving met de mogelijkheid kennis te maken met Taxonic als organisatie en als potentiële werkgever;
 • een stagevergoeding van € 750,- bruto per maand;
 • gebruik van een laptop gedurende de looptijd van de stageopdracht.

Afstuderen bij Taxonic betekent dat wij ook de intentie hebben om jou een interessante loopbaan aan te bieden als je klaar bent.

Wil jij afstuderen bij een jong en dynamisch bedrijf?
Solliciteer hieronder op de afstudeeropdracht van jouw keuze en wij nemen zo spoedig contact met je op.

Afstuderen bij Taxonic

Voornaam*

Achternaam*

Telefoon

E-mail*

Op welke vacature solliciteer je?

Upload je CV in docx, doc of pdf formaat.*

Motivatie

Back To Top