skip to Main Content

Linked Data: Meer dan je zoekt

Het wereldwijde web ontwikkelt zich steeds meer tot een Linked Data omgeving. Bij Linked Data wordt informatie uit verschillende bronnen, datamodellen en gegevens aan elkaar gekoppeld. Data staat dan meer niet op zichzelf, maar vormt een netwerk van verschillende gegevens en informatie(bronnen). Het linken van informatie verrijkt de oorspronkelijke bron en creëert daardoor nieuwe verbindingen die kunnen leiden tot (soms onverwachte) inzichten. Met Linked Data kun je meer vinden dan je zoekt.

Linked Data als technologie kunt u bedrijfsmatig inzetten om uw informatie en data te verrijken, zoals Google doet wanneer u een zoekvraag intypt. Google verbindt meerdere websites met elkaar om tot een antwoord te komen, en elk antwoord wordt toegelicht of onderbouwd met achterliggende informatie.

Linked Data - Taxonic

Onze projecten

Onze ambitie is om onze klanten op alle vlakken te kunnen helpen bij het werken met semantische technologie. Daarom bestaat ons team uit backend-ontwikkelaars, frontend-ontwikkelaars, informatieanalisten, business-analisten, business consultants, projectleiders, devops, systeemengineers en experts op het gebied van informatiebeveiliging en architectuur.

Met deze verschillende expertises in huis kunnen een breed spectrum aan complexe projecten oppakken, zoals het ontwerpen van architecturen, het vormgeven van aanbestedingen, advies bij technologie keuzes, realisatie van projecten, toezicht op bestuur en levering van processen, proces- en informatie analyses, metadata management, systeem integraties en systeembeheer. Taxonic stimuleert de wereld om mee te veranderen met nieuwe technologieën. Bijdragen aan de maatschappij is daar de basis van.

Al onze projecten zijn maatwerk. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op.

Identificatie van medicinale producten

Identificatie van medicinale producten

Door medische informatie uniformer te maken, stimuleren we onderzoek en veiligheid in de gezondheidszorg.
Lees meer

Onze Partners

Als officiële partner van TopQuadrant biedt Taxonic trainingen, advies- en implementatietrajecten voor (de integratie van) verschillende softwareoplossingen.

Logo Topquadrant

Taxonic is een officiële partner van SemWebCompany’s softwareoplossing PoolParty. Taxonic biedt verschillende diensten op het gebied van thesaurus management, power tagging en vindbaarheid.

Logo PoolParty

In samenwerking met SemWebCompany stimuleert Taxonic de ontwikkeling van thesaurus management, power tagging en vindbaarheid.

Logo semweb

Taxonic is één van de partijen die het open Platform Linked Data Nederland, om kennis over en het gebruik van Linked Data naar een hoger niveau te brengen, mede mogelijk maakt.

PiLOD

Relevante Linked Data publicaties

Back To Top