Taxonic combineert onderzoek met business

Bij Taxonic vinden we het belangrijk om onderzoek en business te combineren. Op deze manier geven we de praktijk de kans om snel te leren van nieuwe ontwikkelingen en deze direct toe te passen. Daarnaast kunnen we de theorie bijsturen op basis van onze ervaringen in de praktijk. Door onafhankelijk onderzoek en vele verschillende projecten zijn we expert op het gebied van Linked Data (waaronder SKOS; Simple Knowledge Organization System) en Dynamic Case Management (DCM).

Als kennispartner is Taxonic één van de partijen die Platform Linked Data Nederland mogelijk maakt. In de uitvoering heeft Taxonic ook het SKOS Leveranciers Manifest getekend om ook in de leveranciersrol bij te kunnen dragen aan een breed gebruik van SKOS. Zo stimuleren we een snelle ontwikkeling van nieuwe technologieën en toepassingen.

Onze kennisgebieden

Taxonic is gespecialiseerd in Linked Data; van de technologie en standaarden tot de toepassing. We werken samen met gebruikersorganisaties, leveranciers en faciliteren communities (zoals Platform Linked Data Nederland).

We zetten deze en andere nieuwe technologieën in voor flexibel zaakbeheer (Dynamic Case Management, ook wel DCM) om een case, in plaats van een individuele taak, centraal te kunnen stellen. Het combineren van werkvelden en informatie, verrijkt de case.

Door onze ruime ervaring met verschillende projecten, weten we wat Linked Data, SKOS, DCM en gerelateerde standaarden en technologieën in de praktijk betekenen.

Linked Data

Linked Data

Linked Data vormt een netwerk van informatie door het koppelen van verschillende bronnen, datamodellen en gegevens.
Lees meer
Dynamic Case Management

Dynamic Case Management

Met DCM kunnen uitzonderingen flexibel worden behandeld binnen één (software)oplossing.
Lees meer